Samy Vellu Hina Islam

Assalaamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pencinta keadilan  sekalian.

Darah saya betul2 mendidih bila terbaca kata2 Samy Vellu dalam majalah Detik keluaran 15 Oktober 1999 mukasurat 11. Dalam temuramah dengan Ustaz Ahmad Awang itu, Ustaz telah mendedahkan bahawa dalam satu ceramah di Sungai Siput, Samy Vellu telah berkata: "Apa, Quran boleh bikin lebuhraya ka?". Kata2 itu disambut pula dengan tepukan dari barua2 UMNO!

Cis, lancang betul mulut kamu ye Samy! Kamu betul2 mencabar kejantanan kami anak2 muda Muslim. Berani kamu hina Al-Quran yang sentiasa kami junjung dan cium sejak kami kecil lagi berkat asuhan ibu-bapa kami. Kamu rasa kamu akan terlepas begitu saja tanpa meminta maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam?

Nampaknya kamu nak join Ling Liong Shit dan Lim Kheng Taik memperleceh agama kami ye? Mentang2 kamu ingat bahawa boss kamu si Mahafiraun tu tak akan melakukan tindak-balas sebagaimana Ayatullah Khomeini lakukan terhadap Salman Rushdi, maka kamu ingat kamu selamat? Apa, kamu ingat kami heran dengan tepukan barua2 UMNO tu ke? Piiirrahhh... Mereka semua tu hidup bertuhankan pangkat dan harta, bahlol dan tak ada telur! Ya kami tahu yang Mahafiraun pun selalu cakap yang lebih-kurang begitu, sebab itulah kami rakyat Islam Malaysia memang mempunyai agenda dan perhitungan tersendiri untuk meng'ajar'nya nanti. Kamu sendiri sedar yang nyawa politik kamu tu bergantung pada undi orang Islam bukan? Why so stupid then? Kapla saja besar, hotak illek!

Kami bukan mencari musuh dan bukan pula golongan extremist. Tapi kamu telah hina Al-Quran yang menjadi Imam atau pegangan hidup kami. Dan jangan pula kamu jadikan isu ini isu perkauman. We have great respect to our fellow countrymen like MGG Pillai, Sivarasiah, Irene Fernandez, P. Uthayakumar and a lot more. Kami berjiran dan bercampur-gaul dengan semua orang tanpa mengira latar-belakang bangsa dan agama. But by saying those craps, you really have gone one blasphemous step too far! You'd better watch who's behind you from now on....

Jebat Siber